A mákos guba, a legegyszerűbb desszert szikkadt kifliből

A mákos guba az egyik legnagyszerűbb maradékmentő recept, hiszen szikkadt kifli az alapja, ráadásul gyorsan összerakható és nagyon finom.

null
Forrás: Flickr

A mákos guba az egyik legnagyszerűbb maradékmentő recept, hiszen szikkadt kifli az alapja, ráadásul gyorsan összerakható és nagyon finom. Videón mutatjuk az elkészítését – olvasható a Mindmegette cikkében.

Kifli, tej, cukor, mák, ezek az alap mákos guba  hozzávalói. A kifli lehet szikkadt is, de legyen jó minőségű, ahogy a tej is inkább 2,8 vagy akár 3,5% zsírtartalmú. Vannak, akik vészhelyzetben kenyérből készítik, de kaláccsal is nagyon finom, ha éppen abból van otthon.

A tejet érdemes vaníliával ízesíteni és a citrom sem rossz választás hozzá, de 

ha különleges gubát szeretnénk kipróbálni, narancshéjjal, mazsolával, de akár aszalt áfonyával vagy más gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk. 

Az eredeti mákos guba élesztős tésztával készült. A megkelt tésztából ujjnyi vastag rudakat kell formázni, ezt darabokra vágni, de vannak, akik egyben megsütik a rudakat, mézzel édesítik, és ezután szórják meg mákkal.

Mi most megmutatjuk az alapreceptet, ami kevés vesződséggel jár.

Hozzávalók

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor
  • 9 db szikkadt kifli
  • porcukor

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Flickr

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.