Sok esetben hajlamos összehasonlítgatni a testüket másokéval, pedig a diéta lehetőségei és eredményei midenkinél eltérőek. A lényeg, hogy saját magunkhoz mérten mindent megtegyünk azért, hogy egészségesebben étkezzünk – írja a Mindmegette.hu.
Nincsenek „jó és rossz” ételek
„Ahelyett, hogy az ételeket jó és rossz kategóriába sorolnánk, gondolkodjunk inkább úgy, hogy miket ehetünk gyakran, néha és ritkán” - tanácsolja Ellie Krieger, dietetikus. Ezek a címkék segítenek átgondolni, hogy mit mikor ehetünk. A legegészségesebb ételek, mint a zöldségek, gyümölcsök, sovány fehérjék legyenek az étrended alapkövei, de azért néha megengedhet magának egy pizzát, sőt, ritkán még akár a kedvenc süteményét is bűntudat nélkül megeheti. A lényeg, hogy figyeljen oda az arányokra!
Haladjon fokozatosan!
Ahelyett, hogy azt mondaná, mostantól csak egészségesen fog táplálkozni, inkább haladjon fokozatosan. Például első lépésként fogadja meg, hogy csak heti 2-3 nap eszik desszertet. Ha kisebb célokat tűz ki maga elé, azokat könnyebb lesz elérni, így pedig sikerélménye lesz, ami nem veszi el a kedvét a diétától.
Egyen finomakat!
Az egészséges étkezést ne érezze büntetésnek! Készítsen olyan fogásokat, amiket egyébként is szívesen fogyasztana. Például, ha az a cél, hogy minél több vizet igyon, ízesítse citrusfélékkel, mentával vagy bazsalikommal. Ha a cél a több zöldség, akkor az unalmas saláták helyett készítsen különleges salátákat. Minden ételből hozza ki a maximumot!
Ne hasonlítgassa magát másokhoz!
Gyakran irreális célokat tűzünk ki magunk elé, és az Instagramon látott sztárokhoz próbálunk hasonlítani. Ehelyett inkább azt vegye figyelembe, hogy számára mi a legegészségesebb, illetve, hogy a saját testalkatához képest miken tud változtatni.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!