Ne adjon hozzá tejet!
Lehetőleg tanyasi tojást használjon: ennek a legszebb a sárgája. Ne adjon hozzá vizet, tejet vagy tejszínt, mert ezektől a rántotta kiszárad, ahelyett hogy laza lenne. Egy pici tejföllel dúsíthatja, ettől krémes állagú marad.
Verje fel jól!
A tálba ütött tojásokat egészen addig verd villával vagy habverővel, amíg a sárgájuk és a fehérjéjük maradéktalanul elkeveredik.
Ne hagyja állni az elkevert tojást!
Tegye fel a serpenyőt a tűzre, és csak utána kezdje el verni a tojást, hogy rögtön ráönthesse a már kellően felhevült zsiradékra. Máskülönben állás közben elszállnak a felveréskor a tojásba juttatott légbuborékok és a rántotta elveszíti a lazaságát.
Ne siesse el a fűszerezést!
A túl korán hozzáadott sótól és borstól a tojás elkezd vizesedni. Ezért csak felhabosítás után ízesítse a fűszerekkel.
Állítsa be a sütési hőmérsékletet!
Miután a meleg serpenyőbe öntötte a tojásos keveréket, a közepesnél valamivel alacsonyabb fokozaton hagyja megszilárdulni, hogy szaftos maradjon.
Kívülről befelé kevergesse!
Mindig a serpenyő széléről a közepe felé haladva dolgozzon egy lapos fakanállal vagy műanyag lapáttal, mert a tojás a széleken előbb megszilárdul. Nagyobb darabos rántottához előbb hagyja kissé megdermedni a serpenyőbe öntött keveréket.
Tálalja meleg tányéron!
A rántotta gyorsan kihűl, és hidegen kevésbé élvezetes. Mikróban egyszerűen fel tudja melegíteni a tányérokat 90 másodperc alatt.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!