Ha így készíti, egyszerűen páratlan lesz a rántottája

Azt hiszi, hogy a rántotta elronthatatlan? Ez nagy tévedés! A Mindmegette.hu segít, hogy ne kövessen el hibákat.

null

Ne adjon hozzá tejet!

Lehetőleg tanyasi tojást használjon: ennek a legszebb a sárgája. Ne adjon hozzá vizet, tejet vagy tejszínt, mert ezektől a rántotta kiszárad, ahelyett hogy laza lenne. Egy pici tejföllel dúsíthatja, ettől krémes állagú marad.

Verje fel jól!
A tálba ütött tojásokat egészen addig verd villával vagy habverővel, amíg a sárgájuk és a fehérjéjük maradéktalanul elkeveredik.

Ne hagyja állni az elkevert tojást!
Tegye fel a serpenyőt a tűzre, és csak utána kezdje el verni a tojást, hogy rögtön ráönthesse a már kellően felhevült zsiradékra. Máskülönben állás közben elszállnak a felveréskor a tojásba juttatott légbuborékok és a rántotta elveszíti a lazaságát.

Fotó: Pixabay

Ne siesse el a fűszerezést!
A túl korán hozzáadott sótól és borstól a tojás elkezd vizesedni. Ezért csak felhabosítás után ízesítse a fűszerekkel.

Állítsa be a sütési hőmérsékletet!
Miután a meleg serpenyőbe öntötte a tojásos keveréket, a közepesnél valamivel alacsonyabb fokozaton hagyja megszilárdulni, hogy szaftos maradjon.

Kívülről befelé kevergesse!
Mindig a serpenyő széléről a közepe felé haladva dolgozzon egy lapos fakanállal vagy műanyag lapáttal, mert a tojás a széleken előbb megszilárdul. Nagyobb darabos rántottához előbb hagyja kissé megdermedni a serpenyőbe öntött keveréket.

Tálalja meleg tányéron!
A rántotta gyorsan kihűl, és hidegen kevésbé élvezetes. Mikróban egyszerűen fel tudja melegíteni a tányérokat 90 másodperc alatt.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.