Így készíthetjük el egyszerűen a sajtos-tejfölös pogácsát

Ha valaki a Mindmegette receptje szerint készíti, akkor meglehetősen rövid időn belül az asztalán lehet ez a finomság.

null

HOZZÁVALÓK

 

A tésztához:

 

0.75dl tej, 1 mokkáskanál cukor, 3 dkg élesztő, 25 dkg finomliszt, 25 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 2 db tojás, 1 mokkáskanál só,  3 evőkanál tejföl. 

 

A kenéshez és a szóráshoz:

 

1 db tojás, 10 dkg sajt.

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A sajtos-tejfölös pogácsa elkészítéséhez a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Egy megfelelő méretű tálba rakjuk a többi hozzávalót: a finomlisztet, a réteslisztet, a margarint, a tojást, a sót és a tejfölt, majd ráöntjük a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk.

 

Ezután a tésztát kinyújtjuk úgy, hogy 2 cm magas legyen, majd 3 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle.

 

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Tojássárgájával megkenjük a pogácsák tetejét és mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

 

A Mindmegette magazin eredeti cikke a pogácsa receptjével együtt IDE kattintva érhető el.

 

(A borítókép forrása: Youtube/képernyőfotó)
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.