HOZZÁVALÓK
A tésztához:
0.75dl tej, 1 mokkáskanál cukor, 3 dkg élesztő, 25 dkg finomliszt, 25 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 2 db tojás, 1 mokkáskanál só, 3 evőkanál tejföl.
A kenéshez és a szóráshoz:
1 db tojás, 10 dkg sajt.
ELKÉSZÍTÉS
A sajtos-tejfölös pogácsa elkészítéséhez a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Egy megfelelő méretű tálba rakjuk a többi hozzávalót: a finomlisztet, a réteslisztet, a margarint, a tojást, a sót és a tejfölt, majd ráöntjük a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk.
Ezután a tésztát kinyújtjuk úgy, hogy 2 cm magas legyen, majd 3 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Tojássárgájával megkenjük a pogácsák tetejét és mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
A Mindmegette magazin eredeti cikke a pogácsa receptjével együtt IDE kattintva érhető el.
(A borítókép forrása: Youtube/képernyőfotó)