A Mindmegette.hu mutat egy szuper trükköt, amivel ezt megelőzheti.
Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája a piskótához, nokedlihez, rántottához, házi tésztához stb., tegyünk bele egy kis kurkumát vagy sáfrányt. Nagyon szép színe lesz tőle. Az adagolásra viszont érdemes odafogyelni, sokszor már egy apró csipet is bőven elég!
Nokedli alaprecept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 db tojás
- só
- olaj
Elkészítése:
- A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel összekeverjük, hogy még könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk.
- Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál olajat is - szaggatjuk (nokedliszaggatóval, vagy, ha nincs, a türelmesebbek kiskanállal is nekiállhatnak). Többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon.
- Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük egy kevés felmelegített zsiradékkal. Pörköltekhez ajánlott köretként.
Piskóta alaprecept
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- vaj
Elkészítése:
- A piskóta elkészítéséhez először a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.
- A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- A piskótát egy ideig a sütőben hagyjuk hűlni, a torta készítéshez megvárjuk, míg teljesen kihűl.
Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!