Így lesz selymes a paprikás csirke szaftja

Ha azt szeretnénk, hogy a pörkölt szaftja minél lágyabb és krémesebb legyen, akkor a Mindmegette mutat egy szuper trükköt, melynek segítségével garantált a selymes pörköltszaft.

null

TIPP: Paprikás csirke készítésekor előbb mindig főzzük ki a galuskát, majd annak főzőlevével kanalanként engedjük fel a fővő csirkét. A lisztes, forró víz még selymessebbé teszi a pörkölt levét.

ÍGY KÉSZÍTHETSZ TÖKÉLETES PAPRIKÁS CSIRKÉT!

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirke
  • 1 fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek olaj
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 mk só
  • 25 dkg liszt
  • 3 dkg margarin
  • 2 ek zsír
Fotó: tastehungary.hu

Elkészítése:

1. A csirkét megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, majd megsózzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk.

2. A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymához keverjük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl vízzel (tipp: a galuska főzőlevével), megsózzuk, visszatesszük a tűzre, és 2-3 percig forraljuk. Beletesszük a csirkehúst, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára pároljuk. Ha netán elfőné a levét, nagyon kevés vízzel (vagy főzőlével) pótoljuk.

3. Eltávolítjuk az ételből a zöldpaprikát, és rövid lére beforraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt (nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábast, nehogy összetörjön a hús), és 4-5 percig lassú tűzön forraljuk, melegen tartjuk. A galuskához felforralunk 3 liter vizet, 1 evőkanál sóval ízesítjük. Amíg a víz felforr, a tojást elkeverjük 1 dl tejjel és a sóval, majd a liszthez öntjük, összekeverjük, és még annyi tejet adunk hozzá, hogy ragacsos masszát kapjunk. Kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forrásnak induló vízbe. Amint a víz felforrt, és a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük, leszűrjük és mélyebb tálba szedjük. A vajat felforrósítjuk, a galuskára locsoljuk, és lazán összekeverjük.

4. A húsdarabokat előmelegített, mélyebb tálba szedjük, ráöntjük a mártást, tetejüket a maradék tejföllel és néhány levélke petrezselyemmel díszítjük. A galuskával kínáljuk.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.