Ilyen fahéjas-szilvás crumblet még biztos, hogy nem kóstolt

Egy kis hámozás, aprítás, forralás és sütés után már fogyaszthatjuk is a desszertet.

null

Elkészítés:

  1. A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A gyümölcshúst felaprítjuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Egy lábasba tesszük az előkészített zöldségeket a fahéjjal, 4 ek vízzel és 3 ek cukorral. Az egészet felforraljuk, majd 5 percig főzzük.
  2. Összeforgatjuk a zabpelyhet, a lisztet, a kissé megolvasztott vajat és a maradék cukrot.
  3. A gyümölcsös keverékből kivesszük a fahéjrudat, majd a gyümölcsöket egy tűzálló tálba kanalazzuk. Kézzel rámorzsoljuk a zabpelyhes keveréket, végül az egészet 200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

 

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.