Íme az angol reggeli, a bőséges fogás, amely estig eltelít

Bár az angolszász étkezési szokások sokban eltérnek a nálunk megszokott ritmustól, ettől függetlenül érdemes átemelni néhány elemét és a megfelelő módon, a megfelelő időben alkalmazni. Tipikusan ilyen fogás az angol reggeli.

null
Fotó: FLICKR

A magyar gyomornak szinte elképzelhetetlen az a fajta tartalmas reggeli, mint az angol, hiszen alig néhány órával az első étkezést követően nálunk már az asztalon is a gőzölgő, tartalmas ebéd. Angol honfitársaink azonban ezzel a bőséges fogással jóformán estig feltöltik magukat, így bizonyos esetekben: késői reggeliknél, családi brunchoknál nyugodtan elleshetjük az angol reggeli titkait és megvendégelhetjük vele a családunkat, barátainkat – olvasható a Mindmegette cikkében.

Tojás

Az angol reggeli origója, minden e köré szerveződik. A tojás lehet buggyantott, más néven posírozott vagy tükörtojás. Egyet adni szinte arcátlanság, kettő az elfogadott alap mennyiség.

Bab

A paradicsomos főtt bab a legszűkebbre vett, már-már angol reggeliként nem is aposztrofálható változatokról sem hiányozhat. Nem érdemes otthon kutyulni, nagyon jó a boltban kapható konzerv is.

Bacon

Pirított szalonnacsíkoknak, sonkának lennie kell a tányéron. Akárcsak a tojásnál, itt is legalább kettő a minimum.

Kolbász

A bacon személyében ugyan megjelenik a hús a tányéron, de ez nem elégséges. Néhány apróbb kolbásznak feltétlen helyet kell még szorítani. A kontinensen előfordul virslis angol reggeli is, ami majdnem szentségtörés.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.