A magyar gyomornak szinte elképzelhetetlen az a fajta tartalmas reggeli, mint az angol, hiszen alig néhány órával az első étkezést követően nálunk már az asztalon is a gőzölgő, tartalmas ebéd. Angol honfitársaink azonban ezzel a bőséges fogással jóformán estig feltöltik magukat, így bizonyos esetekben: késői reggeliknél, családi brunchoknál nyugodtan elleshetjük az angol reggeli titkait és megvendégelhetjük vele a családunkat, barátainkat – olvasható a Mindmegette cikkében.
Tojás
Az angol reggeli origója, minden e köré szerveződik. A tojás lehet buggyantott, más néven posírozott vagy tükörtojás. Egyet adni szinte arcátlanság, kettő az elfogadott alap mennyiség.
Bab
A paradicsomos főtt bab a legszűkebbre vett, már-már angol reggeliként nem is aposztrofálható változatokról sem hiányozhat. Nem érdemes otthon kutyulni, nagyon jó a boltban kapható konzerv is.
Bacon
Pirított szalonnacsíkoknak, sonkának lennie kell a tányéron. Akárcsak a tojásnál, itt is legalább kettő a minimum.
Kolbász
A bacon személyében ugyan megjelenik a hús a tányéron, de ez nem elégséges. Néhány apróbb kolbásznak feltétlen helyet kell még szorítani. A kontinensen előfordul virslis angol reggeli is, ami majdnem szentségtörés.
A teljes cikket ITT olvashatja tovább.