Legényfogó leves, amitől az egész család jól lakik

Aki szereti a gombát vagy a gazdag ízvilágú leveseket, annak garantáltan ízleni fog ez a fogás.

null

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott leveszöldséget és a gombát, majd megpirítjuk őket  – olvasható a Mindmegette cikkében.
  2. Beletesszük a kockákra vágott csirkemellet és a zöldborsót, felöntjük 1,5 liter vízzel, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha a hús félig megpuhult (kb. 10 perc forralás után), beletesszük a felszeletelt májat. Ha készre főtt, még 5 percig forraljuk, a tejszínnel és a tejföllel dúsítjuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd hozzáadjuk a citromlevet.
  4. Megsózzuk, lehabozzuk, végül pedig megszórjuk az apróra vágott, friss petrezselyemmel.

Nézd meg a legényfogó leves elkészítését videón is

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borító: YOUTUBE
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.