Elkészítés
- Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott leveszöldséget és a gombát, majd megpirítjuk őket – olvasható a Mindmegette cikkében.
- Beletesszük a kockákra vágott csirkemellet és a zöldborsót, felöntjük 1,5 liter vízzel, majd sózzuk, borsozzuk.
- Ha a hús félig megpuhult (kb. 10 perc forralás után), beletesszük a felszeletelt májat. Ha készre főtt, még 5 percig forraljuk, a tejszínnel és a tejföllel dúsítjuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd hozzáadjuk a citromlevet.
- Megsózzuk, lehabozzuk, végül pedig megszórjuk az apróra vágott, friss petrezselyemmel.
Nézd meg a legényfogó leves elkészítését videón is
A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borító: YOUTUBE