Mennyei mézes-krémes, ami meghálálja a rászánt időt

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, de utána garantáltan nem bírjuk majd abbahagyni ezt a finomságot.

null

Elkészítés:

  1. A cukrot, a mézet, a tejet, a tojást és a zsírt gőz fölött, habverővel folyamatos keverés mellett krémszerűre főzzük.
  2. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát összekeverjük, majd még melegen hozzáadjuk a krémet. Alaposan összedolgozzuk. Nagyon ragadós tésztát kapunk.(Ha puha a tészta, adjunk még hozzá lisztet. Ha kicsit keményebb, tejjel lazítsuk.) 4 egyenlő részre vágjuk.
  3. Szép vékonyra nyújtjuk. Tepsi hátulján előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15 perc alatt szép barnára sütjük.
Fotó: Mindmegette

4. A krémhez a tejből, a grízből és a vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk. Hagyjuk kihűlni. A 10 dkg vajat a 8 dkg cukorral és a citrom levével habosra keverjük (kézi mixerrel). Végül hozzáadjuk a tejbegrízt és jól elkeverjük.

5. Egy tésztalapot a tepsibe helyezünk, megkenjük lekvárral, majd a grízzel és egy újabb tésztalapot rakunk rá. Ezt megismételjük még kétszer. A tetejére a legszebb lapot tegyük.

6. A cukrot a kakaóporral összekeverjük, hozzáadjuk az 1 evőkanál étolajat és a vizet. Addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad. Ekkor hozzákeverjük a margarint.

7. Addig keverjük, amíg a margarin el nem olvad. Hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, de még nem kemény, megkenjük vele a tészta tetejét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

 

A teljes cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.