Metélőhagymás pogácsa, ha valami extravagánsra vágyunk

Ha egy éles késsel berácsozzuk, még a külsején is csavarhatunk egyet.

null

Elkészítés:

  1. A joghurtot meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a borsot és a felaprított metélőhagymát. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a tejet és lágy tésztává dagasztjuk.
  3. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Egy éles késsel berácsozzuk és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és letakarva meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  4. Ezután a lekenjük a tetejüket felvert tojással és megszórjuk magokkal. Előmelegített 180 fokos sütőben, szép pirosra sütjük.

 

A teljes cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.