Nem kell nagy tehetség, hogy tető alá hozzuk ezt a háztető sütit

Egy igazi édes, krémes, tömény édesség, egy leheletnyi kókuszreszelékkel a tetején.

null

Elkészítés: 

  1. A háztető süti elkészítéséhez gőz fölött elkeverjük a cukrot, a zsírt, a mézet és 4 ek tejet egy tálban, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a tojást, és ezzel is jól összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet.
  2. Az egészet két részre osztjuk. A feléből 180 fokon 2 lapot sütünk egy tepsi hátoldalán. Ha megsültek a lapok, mindegyiket 3-3 egyenlő részre vágjuk, így 6 csíkot kapunk.
  3. A tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaót és egy kevés tejet. 12 db, a tepsi hosszával megegyező  rudat sodrunk a kakaós tésztából, és 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  4. Ezután elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingot a vaníliás cukorral és a tejjel megfőzzük. A porcukrot a vajjal simára keverjük, és a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk.
  5. Ezután összeállítjuk a süteményt. Leteszünk két csík fehér piskótát, majd elkezdjük rá rétegezni a krémet a rudakkal. Ha elfogyott a krém és mindegyik rúd, a maradék piskótacsíkokat háztetőformában hozzátapasztjuk.
  6. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzáadjuk az olajat, majd bevonjuk vele a háztetőket, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Fotó: Mindmegette

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.