időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

Öt dolog, amit soha ne tegyen a mosogatógépbe!

Forrás: Mindmegette
2021.09.01. 14:47
borítókép

Egyszerűbb, mint kézzel suvickolni, de nem érdemes minden edényt bepakolni a gépbe.

Van néhány olyan konyhai eszköz, amit semmiképp nem érdemes berakni a gépbe. A Mindmegette.hu cikkéből megtudhatjuk, mik szerepelnek a tiltólistán!

 

FAKANALAK

A mosogatógép erős, magas hőmérsékletű vízsugarai miatt a fakanalak könnyen eldeformálódhatnak, meggörbülhetnek a mosogatás során. A fa evőeszközöket és edényeket így mindig érdemes kézzel elmosni.

 

KÉZZEL FESTETT EDÉNYEK

Ha beruháztál egy kézzel festett tányérra, vagy  van olyan bögréd, amit a gyereked készített neked az iskolában, akkor eszedbe se jusson őket bedobni a mosogatógépbe. A magas hőmérséklet ugyanis könnyen károsíthatja a festéket, így tönkreteheti a különleges edényeket.

Fotó: Pexels

ÉLES KÉSEK

A mosogatógép üzemi hőmérséklete, a mosogatószer, valamint a rázkódás együttesen simán elszínezheti vagy eltompíthatja a késeket. Így ha nem muszáj, inkább ne rakd be őket a gépbe a többi evőeszköz mellé!

 

TAPADÁSMENTES SERPENYŐK

A mosogatógép magas hőmérséklete és a tisztítás folyamata károsíthatja a serpenyő tapadásmentes bevonatát. Ha tehát nem akarod, hogy a bevonat lepattogjon, akkor válaszd inkább a kézi mosogatást.

 

ANTIK EDÉNYEK

A nagymamádtól örökölt porcelán csésze szintén tiltólistás, ugyanis a rázkódás során könnyedén összetörhet, ha pedig fémes díszítés van rajta, akkor az is lekophat róla a mosogatás alatt.