Sajtkrémes roló, egy igazi klasszikus finomság

Szinte mindenki ismeri ezt a retró harapnivalót, ottthon azonban még finomabb lesz mint a büfében.

null

Elkészítés:

  1. A fagyasztott tésztát hagyjuk kiolvadni. Csíkokra vágjuk, és a csíkokat szorosan rátekerjük egy henger alakú sütőformára.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb helyezzük őket, felvert tojással megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és pirosra sütjük.
  3. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan leszedjük a formáról, és kihűtjük.
  4. A tejet egy fazékba öntjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a mascarponét, 5 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Kézi habverővel simára keverjük, majd szép lassan, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük.
  5. A kihűlt masszához hozzáadjuk a vajat és 5 dkg reszelt sajtot, majd robotgéppel kihabosítjuk.
  6. A sajtos masszát egy habzsákba töltjük, majd a rolókat megtöltjük vele, végül reszelt sajtba mártjuk a rolók végeit.

 

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.