Elkészítés:
- Egy tálban összevegyítjük az élesztőt 10 dkg liszttel, hozzáöntünk 1 dl vizet és jól elkeverjük. Folpackkal letakarjuk és egy éjszakán át szobahőmérsékleten hagyjuk kelni.
- Másnap hozzáadjuk a maradék lisztet, a sót, a tökpürét, az olívaolajat és annyi vizet, hogy nagyon lágy tésztát kapjunk ( fakanállal csak jól összekeverjük ), 30 percig pihentetjük.
- Beolajozott kézzel a tésztát a tálban hajtogatjuk: egyik oldalt a tészta közepére hajtjuk, a másik oldalt pedig ráhajtjuk, majd felülről ismét középre, majd alulról ráhajtjuk.
- A tésztát megfordítjuk és 30 perc elteltével ismét megismételjük a hajtogatást.
- Ezután a tésztát a duplájára kelesztjük. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt vágunk és lekenjük olívaolajjal. A sütőt alsó sütésre kapcsolva 200 fokra melegítjük.
- A tésztát a tepsibe borítjuk, majd beolajozott ujjbegyekkel szétnyomkodjuk benne.
- A tetejét megszórjuk rozmaringgal és sóval, majd rácsurgatjuk a vízzel elkevert olajat.
- A legalsó rácson 10 percig sütjük, majd a középre téve aranybarnára sütjük.
A teljes receptet ITT érheti el.
Kiemelt kép: Mindmegette