Szezonális finomság, a sütőtökös focaccia

Egy kis türelemre szükség van hozzá, érdemes ugyanis egy éjszakán át pihentetni a tésztát.

null

Elkészítés:

  1. Egy tálban összevegyítjük az élesztőt 10 dkg liszttel, hozzáöntünk 1 dl vizet és jól elkeverjük. Folpackkal letakarjuk és egy éjszakán át szobahőmérsékleten hagyjuk kelni.
  2. Másnap hozzáadjuk a maradék lisztet, a sót, a tökpürét, az olívaolajat és annyi vizet, hogy nagyon lágy tésztát kapjunk ( fakanállal csak jól összekeverjük ), 30 percig pihentetjük.
  3. Beolajozott kézzel a tésztát a tálban hajtogatjuk: egyik oldalt a tészta közepére hajtjuk, a másik oldalt pedig ráhajtjuk, majd felülről ismét középre, majd alulról ráhajtjuk.
  4. A tésztát megfordítjuk és 30 perc elteltével ismét megismételjük a hajtogatást.
  5. Ezután a tésztát a duplájára kelesztjük. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt vágunk és lekenjük olívaolajjal. A sütőt alsó sütésre kapcsolva 200 fokra melegítjük.
  6. A tésztát a tepsibe borítjuk, majd beolajozott ujjbegyekkel szétnyomkodjuk benne.
  7. A tetejét megszórjuk rozmaringgal és sóval, majd rácsurgatjuk a vízzel elkevert olajat.
  8. A legalsó rácson 10 percig sütjük, majd a középre téve aranybarnára sütjük.

 

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.