Tündérkonyha: vajas-sajtos pogácsa

Ebből biztosan minden gyerek rögtön kettőt vesz.

null

Nincs olyan gyerek, aki ne sürögne-forogna lelkesen a konyhában, és bizony, kellő támogatással komoly teljesítményre képesek, amellett, hogy a saját főztjüket mindig sokkal szívesebben is fogyasztják. Ezt bizonyítandó most a Mindmegette.hu Tündérkonyha címmel indít egy sorozatot, amelyben Mészáros Balázs séf a két tündéri kislányával közösen süt-főz olyan gyerekbarát klasszikusokat, mint a pizza, a túrós tészta vagy a sajtos pogácsa.

 

A Tündérkonyhában két apró séf: Zara és Blanka gyártják a jobbnál jobb és egyszerűbbnél egyszerűbb, gyerekbarát ételeket, amibe esetenkét apukájuk, Mészáros Balázs séf is besegít.

 

Korábban már készítettek négysajtos pizzát, túrós tésztát és csirkefalatokat, valamint rántott sajot rizzsel.

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

  • 2 dl langyos tej
  • 1 mk cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dkg só
  • 22 dkg vaj
  • 5 dkg tejföl

A kenéshez:

  • olaj

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 20 dkg sajt

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tejet, a cukorral és az élesztővel összekeverjük és 20 percig állni hagyjuk.
  2. A lisztet, sót, és vajat elmorzsoljuk egy tálban.
  3. A dagasztógépbe beleszórjuk az összes hozzávalót és 13 percig gyúrjuk.
  4. 2 nagy golyót formázunk belőlük, majd leolajozzuk és félretesszük 1 órát kelni.
  5. Meghajtogatjuk, kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
  6. A pogácsákat a tepsin lekenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
  7. 165 fokos sütőben 18 perc alatt ropogósra sütjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.