Nincs olyan gyerek, aki ne sürögne-forogna lelkesen a konyhában, és bizony, kellő támogatással komoly teljesítményre képesek, amellett, hogy a saját főztjüket mindig sokkal szívesebben is fogyasztják. Ezt bizonyítandó most a Mindmegette.hu Tündérkonyha címmel indít egy sorozatot, amelyben Mészáros Balázs séf a két tündéri kislányával közösen süt-főz olyan gyerekbarát klasszikusokat, mint a pizza, a túrós tészta vagy a sajtos pogácsa.
A Tündérkonyhában két apró séf: Zara és Blanka gyártják a jobbnál jobb és egyszerűbbnél egyszerűbb, gyerekbarát ételeket, amibe esetenkét apukájuk, Mészáros Balázs séf is besegít.
Korábban már készítettek négysajtos pizzát, túrós tésztát és csirkefalatokat, valamint rántott sajot rizzsel.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 2 dl langyos tej
- 1 mk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 1,5 dkg só
- 22 dkg vaj
- 5 dkg tejföl
A kenéshez:
- olaj
A tetejére:
- 1 db tojás
- 20 dkg sajt
ELKÉSZÍTÉS:
- A tejet, a cukorral és az élesztővel összekeverjük és 20 percig állni hagyjuk.
- A lisztet, sót, és vajat elmorzsoljuk egy tálban.
- A dagasztógépbe beleszórjuk az összes hozzávalót és 13 percig gyúrjuk.
- 2 nagy golyót formázunk belőlük, majd leolajozzuk és félretesszük 1 órát kelni.
- Meghajtogatjuk, kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát.
- A pogácsákat a tepsin lekenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
- 165 fokos sütőben 18 perc alatt ropogósra sütjük.