Az egyik örök klasszikus desszert a linzer, amit sokféle lekvár töltelékkel, csokoládé bevonattal, diós szórással is kombinálhatunk. Az őszi és téli időszak igazi finomsága, ami vendégváró falatnak is kiváló választás.
ELKÉSZÍTÉS:
- A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot, a vaníliás cukrot, illetve egy egész tojást és egy tojás sárgáját. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.
- A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A linzer tészták egy részét megkenjük a felvert tojás fehérjével és megszórjuk darált dióbéllel. A linzer karikákat kisütjük és kihűtjük. A szaggatásból kimaradt tésztákat egyéb formákkal kiszaggathatjuk, kisüthetjük.
- A kisült linzert kihűtjük és betöltjük házi sárgabarack lekvárral. A kész, nem diós tetejű linzereket csokival díszítjük. Ehhez az étcsokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, majd a linzerek egy részét kanál segítségével, gyors mozdulatokkal csorgatjuk, a linzerek másik részét pedig az olvasztott csokiban óvatosan megforgatjuk.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Kiemelt kép: Mindmegette