A megunhatatlan desszert: vegyes linzer

Egyszerű és finom recept, ami megédesíti az otthont.

null

Az egyik örök klasszikus desszert a linzer, amit sokféle lekvár töltelékkel, csokoládé bevonattal, diós szórással is kombinálhatunk. Az őszi és téli időszak igazi finomsága, ami vendégváró falatnak is kiváló választás. 

Fotó: Mindmegette

 

ELKÉSZÍTÉS:

  • A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot, a vaníliás cukrot, illetve egy egész tojást és egy tojás sárgáját. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.
     
  • A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A linzer tészták egy részét megkenjük a felvert tojás fehérjével és megszórjuk darált dióbéllel. A linzer karikákat kisütjük és kihűtjük. A szaggatásból kimaradt tésztákat egyéb formákkal kiszaggathatjuk, kisüthetjük. 
     
  • A kisült linzert kihűtjük és betöltjük házi sárgabarack lekvárral. A kész, nem diós tetejű linzereket csokival díszítjük. Ehhez az étcsokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, majd a linzerek egy részét kanál segítségével, gyors mozdulatokkal csorgatjuk, a linzerek másik részét pedig az olvasztott csokiban óvatosan megforgatjuk.

    Az eredeti cikket ITT érheti el.

    Kiemelt kép: Mindmegette
     

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.