Alföldi tejfölös pogácsa, a hétvége tökéletes süteménye

Szezámmaggal is megszórhatjuk, úgy lesz az igazán isteni csemege!

null

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a tojást, majd a tejföllel összegyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkára borítjuk, és 1,5 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük tojássárgájával, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk szezámmaggal, és meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

 

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.