Cékla, brokkoli, édesburgonya, lila hagyma – ezek az alapanyagok már magukban is isteni finomak, ráadásul egészségesek is. Ha mindezt még kiegészítjük néhány szelet fűszeres csirkemellel, akkor egy tepsibe összesütve könnyű, egészséges, ám mégis tartalmas főételt készíthetünk a családnak villámgyorsan. Hogy jobban el tudja képzelni a végeredményt, megmutatjuk videón is, hogyan készül a fűszeres tepsis csirkemell édesburgonyával, céklával és brokkolival.
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 kg édesburgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej lilahagyma
- 3 fej cékla
- 1 db brokkoli
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek morzsolt bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS
- A páclé elkészítéséhez az olajhoz hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a sót, a borsot, a bazsalikomot, majd jól elkeverjük.
- Megmossuk a csirkemell filét, letisztítjuk, szeletekre vágjuk és egy időre a páclébe tesszük. Amíg pácolódik a hús és átveszi a fűszerek ízét, előkészítjük a zöldségeket.
- A brokkolit jó alaposan megmossuk, aztán közepes rózsákra szedjük. A céklát, az édesburgonyát megmossuk, meghámozzuk, és negyed cikkekre, vagy karikákra vágjuk, ahogy jobban tetszik. Megpucoljuk a hagymákat is, amiket szintén negyed cikkekre, vagy karikákra vágunk.
- Miután végeztünk a zöldségekkel, elővesszük a pácolt csirkemell filét és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoljuk szépen sorba. Mindezek után rápakoljuk a zöldségeket is, kicsit sózzuk, borsozzuk, majd a megmaradt páclével meglocsoljuk a tetejét.
- Ezt követően a tepsit lefedjük alufóliával, és 40 percre 190-200 fokos sütőbe tesszük. A sütési idő sütőtől függ, érdemes a zöldségek puhaságát időközönként ellenőrizni. Ha úgy érezzük, hogy azok már megfelelőek, leszedjük a fóliát a tepsiről és további 5-10 perc alatt készre sütjük.