Ezt az isteni, tepsis szilvás kevert sütit elkészíteni igazán nem nagy ördöngösség, és, ha egy kis fahéjas cukorral meghintett tejszínhabbal kínáljuk, azzal garantáltan felejthetetlenné varázsoljuk az élményt! Próbálja ki, amíg tart a szilvaszezon – olvasható a javaslat a mindmegette.hu cikkében.
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg szilva
- 2 db tojássárgája
- 35 dkg kristálycukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 20 dkg szobahőmérsékletű vaj + a tepsihez
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 10 dkg étkezési keményítő
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg finomliszt + a tepsihez
ELKÉSZÍTÉS:
- A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
- Egy tálban a tojássárgájákat 20 dkg cukorral és az őrölt fahéjjal, alaposan összekeverjük.
- Egy másik tálban kézi mixerrel krémesre keverjük a vajat a sóval, a vaníliás és a maradék kristálycukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, végül a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet is.
- A tésztát egy kivajazott, kilisztezett, kb. 32 × 39 cm-es tepsibe simítjuk, és elrendezzük rajta a szilvát. Megszórjuk a fahéjas-tojássárgájás keverékkel, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Végül kivesszük, és sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
- Felszeletelve tálaljuk. Fahéjas cukorral megszórt tejszínhab illik hozzá.