A végeredmény zseniális lett, Bea receptjét követve pedig bárkinél garantált a siker. Próbálja ki – olvasható a mindmegette.hu cikkében.
A Sacher-torta az osztrák gasztronómia egyik legismertebb süteménye. Lényegében egy extracsokis torta, ami csokoládés piskótából és sárgabaracklekvárból áll, a tetejét és az oldalát pedig csokoládébevonat borítja. Gáspár Bea most megmutatja, ő hogyan készíti!
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg vaj
- 7,5 dkg porcukor
- 15 dkg liszt
- 1/2 dkg sütőpor
- 7 dkg cukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 6 db tojás
- 0,8 dkg vaníliás cukor
- 30 dkg baracklekvár (kemény, sütésálló)
A bevonathoz:
- 20 dkg étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
- A vajat az átszitált porcukorral robotgéppel habosra keverjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a porcukros vajhoz keverjük.
- A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
- Az olvasztott étcsokit a porcukros-vajas keverékhez öntjük és jól elkeverjük, majd a habot is óvatosan hozzákeverjük.
- A sütőporral elkvert lisztet részletekben belekeverjük.
- Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a masszát, majd 180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.
- Ha megsült, kivesszük a sütőből, belisztezzük a tetejét, kiszedjük a formából, megfordítjuk, majd kihűtjük.
- Félbevágjuk, kívül-belül bevonjuk meleg baracklekvárral, majd a közepét még megkenjük vastagon kemény baracklekvárral.
- Bevonjuk olvasztott étcsokoládéval. Ha 1-2 óra hűtés után megszilárdult a csoki, lehet szeletelni.