Gáspár Bea kedvence: Sacher-torta, amiből minden vendég repetázik

Gáspár Bea a kedvenc tortájával lepte meg a Mindmegette csapatát annak 20. születésnapja alkalmából.

null

 A végeredmény zseniális lett, Bea receptjét követve pedig bárkinél garantált a siker. Próbálja ki – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

A Sacher-torta az osztrák gasztronómia egyik legismertebb süteménye. Lényegében egy extracsokis torta, ami csokoládés piskótából és sárgabaracklekvárból áll, a tetejét és az oldalát pedig csokoládébevonat borítja. Gáspár Bea most megmutatja, ő hogyan készíti!

HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg vaj
  • 7,5 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 dkg sütőpor
  • 7 dkg cukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 6 db tojás
  • 0,8 dkg vaníliás cukor
  • 30 dkg baracklekvár (kemény, sütésálló)

A bevonathoz:

  • 20 dkg étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A vajat az átszitált porcukorral robotgéppel habosra keverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a porcukros vajhoz keverjük.
  3. A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  4. Az olvasztott étcsokit a porcukros-vajas keverékhez öntjük és jól elkeverjük, majd a habot is óvatosan hozzákeverjük.
  5. A sütőporral elkvert lisztet részletekben belekeverjük.
  6. Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a masszát, majd 180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.
  7. Ha megsült, kivesszük a sütőből, belisztezzük a tetejét, kiszedjük a formából, megfordítjuk, majd kihűtjük.
  8. Félbevágjuk, kívül-belül bevonjuk meleg baracklekvárral, majd a közepét még megkenjük vastagon kemény baracklekvárral.
  9. Bevonjuk olvasztott étcsokoládéval. Ha 1-2 óra hűtés után megszilárdult a csoki, lehet szeletelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.