A végeredmény zseniális lett, Bea receptjét követve pedig bárkinél garantált a siker. Próbálja ki – olvasható a mindmegette.hu cikkében.
A Sacher-torta az osztrák gasztronómia egyik legismertebb süteménye. Lényegében egy extracsokis torta, ami csokoládés piskótából és sárgabaracklekvárból áll, a tetejét és az oldalát pedig csokoládébevonat borítja. Gáspár Bea most megmutatja, ő hogyan készíti!
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg vaj
 - 7,5 dkg porcukor
 - 15 dkg liszt
 - 1/2 dkg sütőpor
 - 7 dkg cukor
 - 15 dkg étcsokoládé
 - 6 db tojás
 - 0,8 dkg vaníliás cukor
 - 30 dkg baracklekvár (kemény, sütésálló)
 
A bevonathoz:
- 20 dkg étcsokoládé
 
ELKÉSZÍTÉS:
- A vajat az átszitált porcukorral robotgéppel habosra keverjük.
 - A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a porcukros vajhoz keverjük.
 - A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
 - Az olvasztott étcsokit a porcukros-vajas keverékhez öntjük és jól elkeverjük, majd a habot is óvatosan hozzákeverjük.
 - A sütőporral elkvert lisztet részletekben belekeverjük.
 - Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a masszát, majd 180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.
 - Ha megsült, kivesszük a sütőből, belisztezzük a tetejét, kiszedjük a formából, megfordítjuk, majd kihűtjük.
 - Félbevágjuk, kívül-belül bevonjuk meleg baracklekvárral, majd a közepét még megkenjük vastagon kemény baracklekvárral.
 - Bevonjuk olvasztott étcsokoládéval. Ha 1-2 óra hűtés után megszilárdult a csoki, lehet szeletelni.
 















