Ha nem evett még egészben sült almát, mindenképpen próbálja ki

A bebugyolált almákat forró sütőbe helyezzük és közepes hőmérsékleten szép barnára sütjük.

null

Elkészítés:

  1. Az almákat meghámozzuk, egyenesre vágjuk az aljukat, hogy megálljanak, majd csumázóval kiszedjük a belsejüket.
  2. A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az almákat.
  3. A hűtött, előre nyújtott leveles tésztát (25 dkg) kiterítjük az asztalra és pizza szeletelővel 1 db 3 cm és 8 db 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
  4. Az 1,5 cm széles tészta csíkokkal alulról felfelé haladva, körbe tekergetjük az almákat, a tetejükön kevés rést hagyunk.
  5. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A megmaradt fahéjas cukrot belekanalazzuk az almák belsejébe.
  6. A 3 cm széles csíkból levél formákat vágunk ki, amelyeknek a széleit villa hegyével megnyomkodunk, erezetet mintázunk beléjük. A leveleket az alma tetejére helyezzük.
  7. Ezután a tésztákat simára kevert tojássárgájával körbekenjük.
  8. A bebugyolált almákat forró sütőbe helyezzük és közepes hőmérsékleten szép barnára sütjük.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.