Hamis túrógombóc tejmentesen

Három lépésből, 30 perc alatt elkészíthető ez a hagyományos finomság.

null

Elkészítés:

 

  • A hamis túrógombóc hozzávalóit egy késes aprító edényébe mérjük, majd egynemű masszává daráljuk. Ezután minimum 6 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
  • Enyhén sós vizet felforralunk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából és több részletben lobogó forróvízbe tesszük őket. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, még 2 percig főzzük őket, aztán szűrőkanállal óvatosan kiszedjük mindet.
  • Az elkészült gombócokat beleforgathatjuk pirított zsemlemorzsába és tálalhatjuk lekvárral vagy édesítővel kikevert, krémes állagú túrópótlóval.
Fotó: Mindmegette


Az eredeti recept ITT olvasható.

Borítókép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.