Igazi magyaros ízek egyesülnek ebben a gulyáslevesben

Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a zöldségeket, és beletesszük a kockára vágott krumplit.

null

Elkészítés: 

  1. A gulyásleves elkészítéséhez a sertéslapockát felkockázzuk, a hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
  2. Egy lábasban, közepes hőmérsekleten megolvasztjuk a zsírt, és amikor már meleg, beletesszük a hagymát, és megdinszteljük. Amikor már üveges, lehúzzuk a tűről, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kb. 1/2 dl meleg vízzel, és elkeverjük.
  3. Visszatesszük a tűzhelyre, majd azonnal hozzáadjuk a húst, megsózzuk, összekeverjük, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt erős paprikát is, és ha szükséges, további fél dl meleg vizet önthetünk hozzá.
  4. A zöldségeket feldaraboljuk és sós, ételízesítős vízben feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen, hogy ellepi.
  5. A tojásból, a lisztből és a sóból csipetketésztát gyúrunk, és egy tálcára lecsipkedjük. Ezután az elkészült csipetkét a zöldségekhez adjuk.
  6. Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a zöldségeket, és beletesszük a kockára vágott krumplit, a köménymagot, a borsot és a zellerzöldet. Addig főzzük így együtt, amíg a krumpli is puha lesz.

 

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.