Kávés linzer, amiből nem elég csak egy tepsivel készíteni

A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az étolajat és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad.

null

Elkészítés: 

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy óráig pihentetjük, majd kilisztezett gyúródeszkán 3 mm-esre nyújtjuk, és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  2. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük (3 nagy tepsivel sül ki).
  3. A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a kettőt összekeverjük.
  4. A krémmel megtöltjük a kihűlt korongok felét, majd mindegyikre egy másik korongot nyomunk.
  5. A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az étolajat és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad, vagyis szép, fényes mázat nem kapunk. Végül megkenjük a linzerek tetejét a mázzal.

 

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.