Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy óráig pihentetjük, majd kilisztezett gyúródeszkán 3 mm-esre nyújtjuk, és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük (3 nagy tepsivel sül ki).
- A krémhez a feketekávét felfőzzük a liszttel, majd kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral és a kettőt összekeverjük.
- A krémmel megtöltjük a kihűlt korongok felét, majd mindegyikre egy másik korongot nyomunk.
- A mázhoz a forró kávét ráöntjük a porcukorra, hozzáadjuk az étolajat és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad, vagyis szép, fényes mázat nem kapunk. Végül megkenjük a linzerek tetejét a mázzal.
A teljes receptet ITT érheti el.
Kiemelt kép: Mindmegette