Körömpörkölt csülökkel, ami fokhagymás krumplival az igazi

A hentesnél hosszában és keresztben is fel kell vágassuk a körmöt, úgy lesz az igazi az ételünk.

null

Elkészítés: 

  1. A hentesnél hosszában és keresztben is fel kell vágassuk a körmöt.
  2. A körmöt és a csülköt gázláng segítségével megszabadítjuk a szőrszálaktól.
  3. A burgonyát és a hagymákat megpucoljuk, majd a csülköt, a burgonyát, a hagymákat, a paprikát és paradicsomot feldaraboljuk.
  4. Zsíron megpirítjuk a hagymát egy kevés köménnyel, majd hozzáadjuk a körmöt és együtt pirítjuk tovább. Közben sózzuk, borsozzuk.
  5. Amikor kezd tapadós lenni a köröm, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, aztán 4-5 percig pároljuk.
  6. Felöntjük a vízzel és a borral, majd a tetején lévő zsiradékra rászórjuk a pirospaprikát és lassú tűzön, időnként rákavargatva fedő alatt 2 órát pároljuk.
  7. Ezután hozzáadjuk a csülökkockákat, majd letakarva főzzük tovább, ügyelve rá, hogy le ne égjen.
  8. Ha megpuhult a köröm és a csülök, akkor hozzáadjuk a burgonyát és a fokhagymát, majd puhára főzzük.

 

Nézze meg videón is, hogyan készül a körömpörkölt csülökkel:

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.