Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek – írja a Mindmegette.
Ha azt szeretné, hogy a grízgaluska tökéletes legyen, akkor mutatunk két szuper trükköt, melynek segítségével garantált a remegős állag és az extra ízletes levesbetét.
TIPP: A daragaluska tésztájába mindig tegyünk egy gondolatnyi sütőport. Így sokkal finomabb, „remegősebb” lesz!
TIPP: Ha igazán finom grízgaluskát akarunk készíteni, akkor előző nap főzzük meg a húslevest. Ha kihűlt, tegyük az átszűrt levest a hűtőbe. Másnap tálalás előtt szedjük le a tetejéről a zsírt, és használjuk azt zsiradéknak a galuskához. Így benne lesz a leves finom íze is, ráadásul a leves sem lesz zsíros.
Daragaluska alaprecept
Elkészítése:
1. A grízgaluska elkészítéséhez a tojást és a sót villával felverjük.
2. Hozzáadjuk az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól összekeverjük, és minimum fél órát a hűtőben pihentetjük.
3. Közben 1 liter vizet felforralunk, az erőleves kockákat feloldjuk benne - vagy, ha van a kész alaplevet -, és lassú tűzön felforraljuk. Ezt követően teáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat.
4. A levesbetét akkor készült el, ha az összes galuska feljött a víz felszínére, és innen számítva még további 5 percig főztük.
5. A grízgaluskát tányérra szedjük, leves mellé kínáljuk.
A teljes cikket ITT érheti el.
Kiemelt kép: MTI/Vajda János