Négy lépés a tökéletes piskótatekercshez

Ízesítse házi baracklekvárral ezt a megunhatatlan süteményt.

null

Hozzávalók:

  • 6 db tojás 
  • 6 ek cukor 
  • 1 csomag sütőpor 
  • 6 ek liszt 
  • lekvár 
  • porcukor
Fotó: Mindmegette

Elkészítés:

  • A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
  • Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, amelyet habverő segítségével dolgozunk össze.
  • A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, laposra kenjük egy kanállal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk és megkenjük házi sárgabaracklekvárral. A piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük és hagyjuk kihálni. Amikor kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét. 

    Az eredeti recept ITT olvasható.

    Borítókép: Mindmegette

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.