Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
- 6 ek liszt
- lekvár
- porcukor
Elkészítés:
- A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
- Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, amelyet habverő segítségével dolgozunk össze.
- A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, laposra kenjük egy kanállal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk és megkenjük házi sárgabaracklekvárral. A piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük és hagyjuk kihálni. Amikor kihűlt, porcukorral megszórjuk a tetejét.
Az eredeti recept ITT olvasható.
Borítókép: Mindmegette