Olasz villámdesszert: panna cotta csokiszósszal leöntve

Az Észak-Olaszországból származó édes, fényes felületű, vaníliás pudingot tojás nélkül készítik tejből és tejszínből. Érdemes kipróbálni!

null

A panna cotta Észak-Olaszországból származó édes, fényes felületű, vaníliás puding, amit tojás nélkül készítenek tejből és tejszínből. Mi most csokiszósszal leöntve tálaltuk, a végeredmény pedig zseniális lett – derül ki a mindmegette.hu cikkéből.

A panna cotta ízét a krém és a hozzá társított öntet együttesen határozza meg. A zselatinnal való kikeverés közben adhatunk hozzá fahéjat, szegfűszeget, rózsaborsot vagy kardamomot, ízesíthetjük valamilyen gyümölcs- vagy csokoládésziruppal, cseppnyi kávéval, tehetünk bele citrushéjat, kókusz- vagy csokoládéreszeléket, durvára tört vagy darált diót, mogyorót vagy mandulát is.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 1 teáskanál rumaroma
    A csokiszószhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2-3 ek étolaj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tejet a tejszínnel és a vaníliás cukorral elkezdjük melegíteni, majd ha felmelegedett és elolvadt benne a cukor, hagyjuk kézmelegre hűlni.
  2. Kiveszünk belőle néhány kanállal, elkeverjük benne a zselatint, majd visszaöntjük a többihez.
  3. A formákat kikenjük a rumaromával, és 3/4-ig töltjük a krémmel, néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. Gyümölcsszósszal, karamellkrémmel, csokiöntettel vagy fagyival tálalhatjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.