A klasszikus bolognai recept, amit képtelenség überelni

A spagetti tálaláskor egy adag tésztát a tányérra teszünk, rákanalazzuk a szószt, és megszórjuk a reszelt sajttal.

null

Elkészítés:

  1. A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük.
  2. Az olajon sárgára pirítjuk a hagymát, rátesszük a darált húst, megszórjuk a sóval, a borssal, a bazsalikommal és az oregánóval. Addig kevergetjük, míg fehéredni kezd, ekkor felöntjük a paradicsomlével.
  3. Hozzáadjuk a répát és a zellerszárat, felöntjük egy kevés vízzel, hogy a megszokott állagnál hígabb szaftot kapjunk. Fedő alatt, alacsony lángon kb. 1 órát főzzük.
  4. Öt perccel a főzési idő letelte előtt belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáadunk pár csepp édesítőt (vagy egy-két csipet cukrot). Amikor kész, megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítjük.
  5. Közben kifőzzük a spagettit, a csomagoláson található utasítás szerint, és lereszeljük a sajtot.
  6. A bolognai spagetti tálaláskor egy adag tésztát a tányérra teszünk, rákanalazzuk a szószt, és megszórjuk a reszelt sajttal.

 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Bortókép: Bolognai Spagetti (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.