Sokan úgy gondolják, hogy a bakonyi sertésbordát egyszerűen lehetetlen elrontani. Nos, nekik most van egy rossz hírünk; igenis el lehet szúrni. Ám azért, hogy még véletlenül se forduljon elő, mutatunk egy szuper receptet ehhez a klasszikus magyar ételhez – írja a mindmegette.hu.
A bakonyi sertésborda egy aránylag gyorsan és könnyen elkészíthető főétel. Ha nekilátunk, azért nem árt egy picit résen lenni, ugyanis van benne néhány buktató. A kiváló végeredmény érdekében nézze meg a Mindmegette és Mészáros Balázs közös videóját, amiből minden tippet és trükköt könnyedén elleshet. A tejfölös, gombás szószt öröm tunkolni, így nem csoda, ha sokan ezt a magyar ételt emlegetik kedvencükként. A rizs és a tészta kitűnően illik hozzá, ám talán a galuska a legjobb köret, ha a tökéletes összhangra hajtunk.
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg szeletelt csontmentes karaj
- 5 dkg füstölt szalonna
- só
- bors
- kömény
- pirospaprika
- 1 fej vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db TV paprika
- 15 dkg csiperke gomba
- 10 dkg tejföl
- 1 ek liszt
ELKÉSZÍTÉS:
- A szalonnát felkockázzuk, a hagymákat és a gombát megpucoljuk és szeletekre vágjuk, a paprikát és paradicsomokat felkockázzuk.
- A karaj szeleteket sózzuk és borsozzuk.
- A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a karajt megpirítjuk benne mindkét oldalán. Ha ezzel elkészültünk, kivesszük és egy tányérra tesszük.
- Ezután a gombát is megpirítjuk, majd ezt is egy egy tányérra szedjük.
- A szalonnás zsírra rádobjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és paradicsomokat.
- Miután elkezd forrni, hozzáadjuk a sót, borsot, köményt, végül pedig a hússzeleteket, majd lefedve, puhára pároljuk kb. 1-1,5 óra alatt.
- Amikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a gombát és tejfölösen behabarjuk. Nokedlivel tálalva az igazi!