Bakonyi sertésborda, az egyik legnépszerűbb hazai étel

Sűrű gombás szafttal az igazi! Sokan úgy gondolják, hogy ezt lehetetlen elrontani, de sajnos nem így van.

null

Sokan úgy gondolják, hogy a bakonyi sertésbordát egyszerűen lehetetlen elrontani. Nos, nekik most van egy rossz hírünk; igenis el lehet szúrni. Ám azért, hogy még véletlenül se forduljon elő, mutatunk egy szuper receptet ehhez a klasszikus magyar ételhez – írja a mindmegette.hu.

Fotó: Képernyőkép/Youtube

A bakonyi sertésborda egy aránylag gyorsan és könnyen elkészíthető főétel. Ha nekilátunk, azért nem árt egy picit résen lenni, ugyanis van benne néhány buktató. A kiváló végeredmény érdekében nézze meg a Mindmegette és Mészáros Balázs közös videóját, amiből minden tippet és trükköt könnyedén elleshet. A tejfölös, gombás szószt öröm tunkolni, így nem csoda, ha sokan ezt a magyar ételt emlegetik kedvencükként. A rizs és a tészta kitűnően illik hozzá, ám talán a galuska a legjobb köret, ha a tökéletes összhangra hajtunk.

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg szeletelt csontmentes karaj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • kömény
  • pirospaprika
  • 1 fej vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg tejföl
  • 1 ek liszt

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A szalonnát felkockázzuk, a hagymákat és a gombát megpucoljuk és szeletekre vágjuk, a paprikát és paradicsomokat felkockázzuk.
  2. A karaj szeleteket sózzuk és borsozzuk.
  3. A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a karajt megpirítjuk benne mindkét oldalán. Ha ezzel elkészültünk, kivesszük és egy tányérra tesszük.
  4. Ezután a gombát is megpirítjuk, majd ezt is egy egy tányérra szedjük.
  5. A szalonnás zsírra rádobjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és paradicsomokat.
  6. Miután elkezd forrni, hozzáadjuk a sót, borsot, köményt, végül pedig a hússzeleteket, majd lefedve, puhára pároljuk kb. 1-1,5 óra alatt.
  7. Amikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a gombát és tejfölösen behabarjuk. Nokedlivel tálalva az igazi!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.