Elkészítés:
- Felengedjük a spenótkrémet. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és fekockázzuk. A sajtot elmorzsoljuk.
- Felforrósítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta húskockákat. Meghintjük egy kevés sóval, borssal és pirospaprikával, majd mindet kiszedjük, és félrerakjuk.
- A spenótkrémet a serpenyőbe tesszük, és kis lángon elkezdjük melegíteni. Közben forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát a csomagolásán megadott utasítás szerint. Azután leszűrjük és lecsepegtetjük úgy, hogy közben felfogunk 2 dl főzővizet. Azt a spenótkrémhez adjuk 10 dkg sajttal együtt, kevergetve felforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
- Összeforgatjuk a tésztát a hússal és a spenótos keverékkel, tányérokba halmozzuk, és a megmaradt sajttal megszórva tálaljuk.
A teljes cikket ITT érheti el.
Borítókép: Csirkés-márványsajtos tészta (Fotó: Mindmegette)