Csirkés-márványsajtos tészta, egy hamisítatlan ínyencség

Tészta hússal és spenótos keverékkel, amit tányérokba halmozunk, és a megmaradt sajttal megszórva tálalunk.

null

Elkészítés:

  1. Felengedjük a spenótkrémet. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és fekockázzuk. A sajtot elmorzsoljuk.
  2. Felforrósítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta húskockákat. Meghintjük egy kevés sóval, borssal és pirospaprikával, majd mindet kiszedjük, és félrerakjuk.
  3. A spenótkrémet a serpenyőbe tesszük, és kis lángon elkezdjük melegíteni. Közben forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a tésztát a csomagolásán megadott utasítás szerint. Azután leszűrjük és lecsepegtetjük úgy, hogy közben felfogunk 2 dl főzővizet. Azt a spenótkrémhez adjuk 10 dkg sajttal együtt, kevergetve felforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
  4. Összeforgatjuk a tésztát a hússal és a spenótos keverékkel, tányérokba halmozzuk, és a megmaradt sajttal megszórva tálaljuk.

 

A teljes cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Csirkés-márványsajtos tészta (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.