Hamis túrós nudli, így ehet finomat tejmentesen

Egy könnyed ebédnek, vacsorának és még desszertnek is kitűnő választás lehet.

null
Fotó: Mindmegette

Elkészítés:

  • A nudli elkészítéséhez a burgonyát vagy héjában megfőzzük és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
  • A főtt, kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a búzadarát és a lisztet a burgonyától függően. 
  • Összegyúrjuk, egy kissé ragacsos tésztát kapunk.
  • Ezután lisztezett deszkán vékony kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából, és kb. 3 cm-es egyforma darabokra felvágjuk. 
  • Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó sós forró vízben kifőzzük. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére, már ki is szedhető.
  • A totut összekeverjük az édesítővel, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, majd a meleg nudlihoz keverjük.
  • Azonnal vagy kihűtve tálalható.

    A teljes cikk ITT található.

    Borítókép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.