Hangolódjon a télre gesztenyés hókiflivel

Ezt az örök klasszikus téli süteményt egy kevés gesztenyével tehetjük még izgalmasabbá.

null
Fotó: Mindmegette

Elkészítés:
 

  • A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a diót és a reszelt citromhéjat. Ezután jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kissé felvert tojást és tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (kicsit lágyabb tésztát kapunk). A tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre pihentetni.
     
  • A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk (vagy reszelőn lereszeljük), majd ízlés szerint porcukorral és rummal ízesítjük. Vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen a töltelék.
     
  • A hűtőből kivett tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd kb. 8 cm-es köröket szaggatunk (én pogácsaszaggatóval szúrtam ki a köröket). Ezután mindegyik tésztára kb. 1 mokkáskanál tölteléket teszünk, majd szorosan feltekerjük.
     
  • Végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a megtöltött kifliket, előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem).
     
  • A sütőből kivéve a forró kifliket vaníliás cukorral összekevert porcukorban alaposan meghempergetjük. 

    A teljes cikk ITT olvasható.

    Borítókép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.