Nem tervezzük meg az étrendet
A rohanó életmód hozzájárul ahhoz, hogy kevesebb időnk van főzni. Sokszor csak előveszünk valamit a fagyasztóból, vagy lekapunk a boltok polcairól egy konzervételt. Sokakkal előfordul az is, hogy éppen csak annyi időt szakítanak az ebédre, hogy a sarki pékségben vásárolt süteményt eszik meg villám gyorsan. Tervezze meg, hogy mit főz, mit eszik! Egy korábbi tanulmány szerint azoknál, akik rendszeresen főznek otthon, alacsonyabb a cukorbetegség kockázata, mint azoknál, akik ritkán főznek.
Nem iszik, mielőtt enne
Nem véletlenül mondják a szakemberek, hogy naponta 2-2,5 liter vizet kellene meginnia egy felnőtt embernek. A dehidratáltság többek között fejfájást, székrekedést, fáradtságot, vagy akár vesekövet is okozhat, de hozzájárulhat a lehetséges súlygyarapodáshoz és a gyenge emésztéshez is. Figyeljen arra, hogy ne csak étkezés közben, hanem étkezés előtt is igyon meg egy pohár vizet. Ettől jobb lesz az emésztése, sőt ennek segítségével a felesleges kilókat is könnyebben ledobhatja.
Műanyag edényben mikrózza az ételt
Ha teheti, ne műanyag dobozba vigye az ételt otthonról. Ha valahonnan rendeli az ebédet, akkor se a műanyag dobozban melegítse meg. Tegye át tányérba és úgy rakja a mikrohullámú sütőbe. Melegítés közben nagyon sok káros anyag oldódhat ki, például BPA-t és ftalátokat, amik megzavarhatják az egészséges sejteket.
A teljes cikket ITT érheti el.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)