Így használja fel a sütőtököt! Széll Tamás tippjei

Egy sütőtökös rizottóval és egy modernizált tökfőzelékkel mutatjuk be, mennyire változatosan elkészíthető.

null

Egy igazi „szuperfood”, a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag idényzöldség, a tök kapta a főszerepet a Főmenü konyhájában. Széll Tamás és Böröcz Zsófi egy klasszikus sütőtökös rizottót és egy modernizált tökfőzeléket mutattak a nézőknek, de egy mangalicás töltött tök is az asztalra került. A műsorvezető-páros a Duna Televízió népszerű gasztroműsorának 2. évadában szombatonként 17 órától várja a nézőket a képernyők elé egyszerű, de mégis különleges receptekkel és forradalmi konyhai tippekkel – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

A kép illusztráció. Fotó: Pixabay

"TÖKRE MEGÉRI" KÍSÉRLETEZNI!

Szebbnél szebb, frissen beérett tökféléktől roskadoznak a piacok és a zöldségesek polcai országszerte, októbertől hivatalosan is elkezdődött a tök szezonja. A zöldségféle kellemes, édeskés íze mellett szervezetünkre is jótékony hatást gyakorol, hiszen serkenti a máj működését, remek béltisztító és tele van olyan fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek az egészséges köröm- és hajnövekedéshez is hozzájárulnak. Széll Tamás, a Főmenü házigazdája szerint érdemes minél többféle tökös receptet kipróbálni, de a dísztököktől óvakodjunk, mert azok emberi fogyasztásra alkalmatlanok. A Főmenü második évadának legutóbbi adásában a Michelin-csillagos séf rögtön három különböző recepttel mutatta meg, milyen jól variálható, izgalmas hozzávalók lehetnek a tökfélék.

RÉGI KEDVENC TÖKKEL „FELÜTVE”

Egy igazán sokoldalúan, sokféleképpen elkészíthető fogás, ugyanakkor állandó helyet kapott a legmegosztóbb ételek sorában is a tipikus menzakaja, a tökfőzelék. Sokan csak felnőtt fejjel jönnek rá, hogy milyen finom tud lenni, de van, aki egy életen át nem tudja megkedvelni az ízvilágát. Böröcz Zsófi a Főmenü legutóbbi adásában vegetáriánus változatban készítette el a hagyományos hazai fogást, amelyhez különleges fasírozottat készített, ugyancsak egy tökfélét, a cukkinit felhasználva. A frissítő, kaporral meghintett tökös étel ráadásul pillanatok alatt elkészül és nem igényel óriási konyhai rutint és eszközparkot, így bárki könnyen elkészítheti.

EGY FURCSA TALÁLKOZÁS: TÖK ÉS MANGALICA

A Főmenü konyhájában nemcsak kímélő ételek készülnek, a séfek mindig gondolnak azokra is, akik a húsos, nehezebb fogásokat kedvelik. A mangalicával és gombákkal töltött vajtök, kapros tökmártással tökéletes arra, hogy elhagyják a komfortzónájukat a fekete öves húsevők. Bár ez a recept több hozzávalót és nagyobb odafigyelést igényel, pazar ebéd varázsolható általa az asztalra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.