A görögök ugyanis előételek tucatjaival kezdik az éttermi lakomákat, de bármit is rendeljenek, ez a saláta biztosan közte van. A görög salátát mindenki szereti, és el is tudja készíteni. Biztosan finom lesz, de van pár apróság, amivel az élmény fokozható.
- Az igazi görög salátához illik meghámozni az uborkát.
- Mindig a lehető legízesebb és legérettebb paradicsomokkal dolgozzunk!
- Ha a paradicsomot előre lesózzuk, levet ereszt, így szaftosabb lesz az öntet.
- Érdemes egy puha paradicsom felének a levét is belenyomkodni a salátába, úgy, mintha citromot facsarnánk, szintén azért, hogy gazdagabb legyen az öntet.
- Használjunk görög fetát a krémfehér és dán fetaimitációk helyett.
- Mindig jó minőségű extraszűz olíva olajjal dolgozzunk! Ennél a salátánál ugyanis nagyon dominál az íze, és nincs olyan, hogy „túl sok olaj”.
- A saláta tetejéről nem hiányozhat a szárított oregánó.
- Legtöbb régióban a görög salátába csak olaj kerül, ecet nem feltétlenül.
- Ha megettük a salátát, a levét semmiképp ne öntsük ki! Tunkoljuk ki puha kenyérrel, hiszen ez a legeslegfinomabb része!
Az eredeti cikket és a görög saláta receptjét IDE kattintva találják!