Így készül a tökéletes görög saláta!

A görögsaláta hosszú évtizedek óta kötelező eleme a klasszikus görög éttermek „mezze”, azaz előétel választékának.

null

A görögök ugyanis előételek tucatjaival kezdik az éttermi lakomákat, de bármit is rendeljenek, ez a saláta biztosan közte van. A görög salátát mindenki szereti, és el is tudja készíteni. Biztosan finom lesz, de van pár apróság, amivel az élmény fokozható.

  • Az igazi görög salátához illik meghámozni az uborkát.
  • Mindig a lehető legízesebb és legérettebb paradicsomokkal dolgozzunk!
  • Ha a paradicsomot előre lesózzuk, levet ereszt, így szaftosabb lesz az öntet.
  • Érdemes egy puha paradicsom felének a levét is belenyomkodni a salátába, úgy, mintha citromot facsarnánk, szintén azért, hogy gazdagabb legyen az öntet.
Fotó: Pixabay
  • Használjunk görög fetát a krémfehér és dán fetaimitációk helyett.
  • Mindig jó minőségű extraszűz olíva olajjal dolgozzunk! Ennél a salátánál ugyanis nagyon dominál az íze, és nincs olyan, hogy „túl sok olaj”.
  • A saláta tetejéről nem hiányozhat a szárított oregánó.
  • Legtöbb régióban a görög salátába csak olaj kerül, ecet nem feltétlenül.
  • Ha megettük a salátát, a levét semmiképp ne öntsük ki! Tunkoljuk ki puha kenyérrel, hiszen ez a legeslegfinomabb része!

Az eredeti cikket és a görög saláta receptjét IDE kattintva találják!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.