Napi praktika: így nem fog bőrösödni a puding teteje

Szeretné, hogy a puding tökéletesen krémes legyen? Megmutatjuk a trükköt.

null

Ha azt szeretné, hogy a puding tökéletesen krémes legyen, akkor itt egy szuper trükk, melynek segítségével nem fog bőrösödni a teteje – írja a mindmegette.hu cikke.

Fotó: Képernyőkép/Youtube

TIPP: A puding nem bőrösödik meg, ha tálba öntés után egy kanál cukorral megszórjuk. De cukor helyett önthetünk a tetejére egy kevés olvasztott vajat is, az is segít megakadályozni a bőrösödést.

VANÍLIAPUDING RECEPT (PUDINGPOR NÉLKÜL)

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 2 rúd vanília
  • 5 db tojássárga
  • 7 dkg liszt

Elkészítése:

  1. A tejet a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Néhány kanálnyit külön merünk, és hozzákeverjük a tojássárgákat és a lisztet, majd alaposan összekeverjük.
  2. Ha felforrt a cukros-vaníliás tej, akkor hozzáadjuk a félretett lisztes keveréket, és folyamatos kevergetés mellett, nem túl nagy lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  3. A kész pudingot hideg vízzel kiöblített formákba kanalazzuk, majd a tetejét lefedjük alufóliával, hogy ne bőrösödjön meg. Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.