Ha azt szeretné, hogy a puding tökéletesen krémes legyen, akkor itt egy szuper trükk, melynek segítségével nem fog bőrösödni a teteje – írja a mindmegette.hu cikke.
TIPP: A puding nem bőrösödik meg, ha tálba öntés után egy kanál cukorral megszórjuk. De cukor helyett önthetünk a tetejére egy kevés olvasztott vajat is, az is segít megakadályozni a bőrösödést.
VANÍLIAPUDING RECEPT (PUDINGPOR NÉLKÜL)
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 12 dkg cukor
- 1 csipet só
- 2 rúd vanília
- 5 db tojássárga
- 7 dkg liszt
Elkészítése:
- A tejet a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Néhány kanálnyit külön merünk, és hozzákeverjük a tojássárgákat és a lisztet, majd alaposan összekeverjük.
- Ha felforrt a cukros-vaníliás tej, akkor hozzáadjuk a félretett lisztes keveréket, és folyamatos kevergetés mellett, nem túl nagy lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.
- A kész pudingot hideg vízzel kiöblített formákba kanalazzuk, majd a tetejét lefedjük alufóliával, hogy ne bőrösödjön meg. Fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.