Tipp: Nem esik össze a piskóta, ha a sütő ajtaja résnyire nyitva marad. Támassza ki egy hurkapálca-darabbal!
Piskóta alaprecept
Hozzávalók:6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
Elkészítése:
- A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével.
- Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább.
- A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).
- Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük.
- A piskótatésztát kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A teljes cikk ITT olvasható.
Borítókép: Mindmegette