Napi praktika: így nem fog összeesni a piskóta

A tökéletes végeredményért mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével a piskóta garantáltan szép és magas lesz.

null
Fotó: Mindmegette

Tipp: Nem esik össze a piskóta, ha a sütő ajtaja résnyire nyitva marad. Támassza ki egy hurkapálca-darabbal!

 

Piskóta alaprecept


Hozzávalók:

6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt

Elkészítése:

  • A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.
  • A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével.
  • Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább.
  • A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).
  • Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet, és minden adagolás után átkeverjük.
  • A piskótatésztát kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

    A teljes cikk ITT olvasható.

    Borítókép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.