Elkészítés:
- A tepsiben sült céklás-édesburgonyás brokkolis csirkemell páclevének elkészítéséhez az olajhoz hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a sót, a borsot, a bazsalikomot, majd jól elkeverjük.
- Megmossuk a csirkemell filét, letisztítjuk, szeletekre vágjuk és egy időre a páclébe tesszük. Amíg pácolódik a hús és átveszi a fűszerek ízét, előkészítjük a zöldségeket.
- A brokkolit jó alaposan megmossuk, aztán közepes rózsákra szedjük. A céklát, az édesburgonyát megmossuk, meghámozzuk, és negyed cikkekre, vagy karikákra vágjuk, ahogy jobban tetszik. Megpucoljuk a hagymákat is, amiket szintén negyed cikkekre, vagy karikákra vágunk.
- Miután végeztünk a zöldségekkel, elővesszük a pácolt csirkemell filét és egy sütőpapirral kibélelt tepsibe pakoljuk szépen sorba. Mindezek után rápakoljuk a zöldségeket is, kicsit sózzuk, borsozzuk, majd a megmardt páclével meglocsoljuk a tetejét.
- Ezt követően a tepsit lefedjük alufóliával, és 40 percre 190-200 fokos sütőbe tesszük. A sütési idő sütőtől függ, érdmes a zöldségek puhaságát időközönként ellenőrizni. Ha úgy érezzük, hogy azok már megfelelőek, leszedjük a fóliát a tepsiről és további 5-10 perc alatt készre sütjük.
Nézze meg videón, hogyan készül a zöldséges tepsis csirkemell!
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Kiemelt kép: Az elkészült étel (Fotó: Mindmegette)