Elkészítés:
- A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
- Az olívaolajon megpároljuk a kétféle hagymát, hozzáadjuk a kolbászt, és megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a paradicsomot, a vörösbort és a babérlevelet, majd megsózzuk, megborsozzuk és felforraljuk. Lassú-közepes tűzön kb. 10 percig főzzük.
- Egy fazékban 3-4 l sós vizet forralunk, és a tésztát kifőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Közben a parmezánt finomra reszeljük.
- A megmosott, lerázott bazsalikom leveleit lecsipkedjük. Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit vékony csíkokra metéljük.
- A szószt a főzési idő vége felé a bazsalikommal ízesítjük. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a főzőedényben összeforgatjuk a szósszal.
- Adagonként a reszelt sajttal megszórva tálaljuk és a félretett bazsalikommal díszítjük.
A teljes cikk ITT olvasható.
Borítókép: Mindmegette