Bögrés mézeskalács, ami az ünnepekre is tökéletes

A tésztából süteménykiszúróval tetszőleges formákat szaggathatunk, a fenyőfa, ajándék, a csillag is kitűnő választás lehet.

null

Elkészítés:

  1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, a mézet és a tojásokat, majd egy villával az egészet összekeverjük,  majd  kézzel egynemű tésztává gyúrjuk és három egyenlő részre osztjuk.
  3. Az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtotjuk, kb.1 centi vastagra, majd süteménykiszúróval tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mézeseket, és 180 fokra előmelegített sütőben, pontosan hét percig sütjük őket. Ha picit még puha a közepük, nem baj,  ahogy  hül, szilárdul, ne süssük tovább!

 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Bögrés mézes (Fotó: Mindmegette)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.