Elkészítés:
- A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
- Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, a mézet és a tojásokat, majd egy villával az egészet összekeverjük, majd kézzel egynemű tésztává gyúrjuk és három egyenlő részre osztjuk.
- Az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtotjuk, kb.1 centi vastagra, majd süteménykiszúróval tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mézeseket, és 180 fokra előmelegített sütőben, pontosan hét percig sütjük őket. Ha picit még puha a közepük, nem baj, ahogy hül, szilárdul, ne süssük tovább!
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Borítókép: Bögrés mézes (Fotó: Mindmegette)