Ha azt szeretné, hogy a habcsók - vagy akár a karácsonyi habkarika - laza és magas legyen, akkor a Mindmegette mutat önnek egy szuper trükköt!
TIPP: Mielőtt a habcsókhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá veri, tegyen hozzá csipetnyi sütőport. Így a sütemény különösen laza és magas lesz.
Próbálja ki a Mindmegette habcsók alapreceptjét! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adják meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és mennyei lesz - ígérik.
HABCSÓK - ALAPRECEPT
Hozzávalók:
6 db tojásfehérje, 1 csipet sütőpor, 1 mokkáskanál só, 2 evőkanál citromlé, 1 bögre cukor
Elkészítése:
A habcsók alapreceptjének elkészítéséhez egy nagy tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjét. (Itt mehet hozzá a csipetnyi sütőpor!) A keverés közben hozzáadjuk a sót és a citromlevet, majd fokozatosan hozzáöntjük a cukrot is. Amikor a tojásfehérje már egészen kemény, habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat egymástól lehetőleg nagyjából azonos távolságra. A habcsókok picit még nőnek a sülés közben.
100 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt készre sütjük, szárítjuk a kívül roppanós, belül omlós finomságokat.
Az eredeti cikk és recept IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Habcsók (Forrás: Flickr)