Ezzel a trükkel lesz laza és magas a karácsonyi habcsók

A Mindmegette sorozatában olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztak egy tippet, hogy lesz igazán szép a habcsók!

null

Ha azt szeretné, hogy a habcsók - vagy akár a karácsonyi habkarika - laza és magas legyen, akkor a Mindmegette mutat önnek egy szuper trükköt!

 

TIPP: Mielőtt a habcsókhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá veri, tegyen hozzá csipetnyi sütőport. Így a sütemény különösen laza és magas lesz.

 

Próbálja ki a Mindmegette habcsók alapreceptjét! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adják meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és mennyei lesz - ígérik.

 

HABCSÓK - ALAPRECEPT
 

Hozzávalók:

 

6 db tojásfehérje, 1 csipet sütőpor, 1 mokkáskanál só, 2 evőkanál citromlé, 1 bögre cukor
 

Elkészítése:

 

A habcsók alapreceptjének elkészítéséhez egy nagy tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjét. (Itt mehet hozzá a csipetnyi sütőpor!) A keverés közben hozzáadjuk a sót és a citromlevet, majd fokozatosan hozzáöntjük a cukrot is. Amikor a tojásfehérje már egészen kemény, habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat egymástól lehetőleg nagyjából azonos távolságra. A habcsókok picit még nőnek a sülés közben.

 

100 fokra előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt készre sütjük, szárítjuk a kívül roppanós, belül omlós finomságokat.

 

Az eredeti cikk és recept IDE kattintva érhető el.

 

Borítókép: Habcsók (Forrás: Flickr)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.