Ízletes és egyszerű tojásos virslisaláta

Minél több időt töltenek el együtt az összetevők, annál finomabb lesz az étel.

null

Elkészítés:

  1. A tojásos virslisaláta elkészítéséhez a virslit megfőzzük, amikor megfőtt, a műbelet leszedjük róla, majd felkarikázzuk. A lila hagymát nagyon vékony csíkokra vágjuk és besózzuk.
  2. A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk. A sárgáját külön edénybe szedjük, összetörjük villával, és kevés sóval, vagy ételízesítővel valamint olívaolajjal kikeverjük. A tojásfehérjét pedig felcsíkozzuk.
  3. A felszeletelt virslit, a lilahagymát, a tojásfehérjét, a tejfölt, és az átlagosnál több borsot, valamint a kikevert tojássárgáját összekeverjük. Szükség esetén ízesítjük még. Arra jó figyelni, hogy néhány órás hűtőben állás után valószínűleg újra kell fűszerezni. Ez a természetes, ahogy az ízek összeérnek. Kicsit utána kell sózni.

 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Tojásos virslisaláta (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.