Elkészítés:
- A tojásos virslisaláta elkészítéséhez a virslit megfőzzük, amikor megfőtt, a műbelet leszedjük róla, majd felkarikázzuk. A lila hagymát nagyon vékony csíkokra vágjuk és besózzuk.
- A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk. A sárgáját külön edénybe szedjük, összetörjük villával, és kevés sóval, vagy ételízesítővel valamint olívaolajjal kikeverjük. A tojásfehérjét pedig felcsíkozzuk.
- A felszeletelt virslit, a lilahagymát, a tojásfehérjét, a tejfölt, és az átlagosnál több borsot, valamint a kikevert tojássárgáját összekeverjük. Szükség esetén ízesítjük még. Arra jó figyelni, hogy néhány órás hűtőben állás után valószínűleg újra kell fűszerezni. Ez a természetes, ahogy az ízek összeérnek. Kicsit utána kell sózni.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Borítókép: Tojásos virslisaláta (Fotó: Mindmegette)