Olaszország ízei egyesülnek ebben a rakott bolognai pennében

A tésztát egy tűzálló tálba tesszük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és addig sütjük, míg a sajt megprirul.

null

Elkészítés:

  1. Egy aprítógép segítségével püré állagúra turmixoljuk a hagymát, a répát és a zellert. A bacont pedig apró kockára vágjuk.
  2. Az olajat és a vajat egy serpenyőben felhevítjük, majd erős tűzön kb. 10 percig pároljuk a pürésített zöldségeket. Hozzáadjuk a zöldségekhez a bacont és a marhahúst is, lepirítjuk, majd kb. 30 percig pároljuk és felöntjük a vörösborral és további 5 percig főzzük. 
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és az alaplevet is. Megsózzuk, megborsozzuk, majd további 30 percen keresztül főzzük. Végül apránként belekeverjük a tejet.
  4. A pennét a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük a raguval. A tésztát egy tűzálló tálba tesszük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megprirul.

 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Penne (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.