Omlós linzer, különleges formákkal díszítve

Ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk a linzerkarikákat, és porcukorral megszórjuk.

null

Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd átszitáljuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a hideg zsírt vagy vajat, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, és adjuk hozzá a tojássárgát.
  3. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd a hűtőbe tesszük 30 percre.
  4. Amikor a tészta kellően lehűlt, lisztezett felületen kinyújtjuk, kb. 0,5 cm vastagra, és ízlés szerinti kiszúróval kiszúrjuk. Ezután a kiszúrt tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, 10-12 perc alatt szép világos színűre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem).
  5. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, majd egészen kihűtjük, majd ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk a linzerkarikákat, és porcukorral megszórjuk. Száraz, hűvös helyen, hosszabb ideig eltartható, finom omlós marad.

 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.