A Mindmegette Tündérkonyha című sorozatában két apróséf: Zara és Blanka gyártják a jobbnál jobb, egyben egyszerűbbnél egyszerűbb, gyerekbarát fogásokat, amibe esetenként, apukájuk, Mészáros Balázs séf is besegít. Most mennyei karácsonyi csokipudingot készítettek, melyet naranccsal, fahéjjal és szegfűszeggel varázsoltak ünnepivé – derül ki a mindmegette.hu cikkéből.
Mi a gyors, instant desszert? Hát a puding! – vágja rá mindenki. Pedig szegény puding ennél sokkal több. A puding egy finom, gazdag krém, amit könnyűszerrel elkészíthetünk mi magunk is, nem instant módon…
Az édes, tej alapú pudingok esetében az alapot a tej és a cukor biztosítja, ehhez keverünk valamilyen zselírozóanyagot. A házi pudingnak maga a tojás is képes kellő állagot biztosítani.
A krémet fogyaszthatjuk magában, de tortakrémként is használható, sőt a gyümölcsös piskóták esetében kifejezetten szeretett töltőanyag, hiszen megköti a ráhalmozott gyümölcsöt, és sokkal könnyebb, mint egy vajkrém vagy tejszínes krém.
Hozzávalók:
- 1/2 db narancs héja
- 1 rúd fahéj
- 10 szem szegfűszeg
- 10 dkg kristálycukor
- 6,5 dl 2,8%-os tej
- 1,5 dkg holland kakaópor
- 3 dkg étkezési keményítő
- 1 csipet só
- 5 dkg étcsokoládé
- 2,5 dkg vaj
- 1 db tojássárgája
Elkészítés: