Elképesztően finom kolbászos-tejfölös pogácsa

A puha és ropogós csemegének nem lehet ellenállni.

null
Kolbászos-tejfölös pogácsa (Fotó: Mindmegette)


Elkészítés:

1. dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megszórjuk a tetejét egy kevés liszttel, majd hagyjuk felfutni.

2. A lisztet összevegyítjük a sóval, a köménnyel és a borssal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejföllel elhabart tojást, és a langyos tejjel alaposan kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

3. A kolbászról lehúzzuk a héját, ledaráljuk és összekeverjük a vajjal.

4. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kolbászos vajjal, és háromszor hajtogatjuk 20 perces pihentetésekkel. Ezután a tésztát 2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel bevagdossuk, és egy 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

5. A két tenyerünk között kissé megsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk köménymaggal, és még kb. 20 percig pihentetjük. 190 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Kolbászos-tejfölös pogácsa (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.