Erdélyi sertéstokány rizzsel és kirobbanó ízekkel

Beleszórjuk az aprított zeller zöldet, és ha elkészült, forrón tálaljuk.

null

Elkészítés: 

  1. A sertés apróhúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük.
  2. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd forró lábosban kisütjük a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
  3. Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst, és fehéredésig sütjük.
  4. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és egy deci vízzel. Összekeverjük, ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk, és ha közben túlságosan elpárolódna a szaftja, kevés vízzel pótoljuk.
  5. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zeller zöldet, és ha elkészült, forrón tálaljuk.
  6. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott rizst, őrölt borssal enyhén megszórjuk és ráöntjük a húsleves lét.
  7. Fedő alatt lassú tűznél hagyjuk egy kicsit duzzadni, főni. Ezután a felforrósított sütőbe tesszük és ott dagad készre.

 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.