Elkészítés:
- A sertés apróhúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk és lecsepegtetjük.
- A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd forró lábosban kisütjük a zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
- Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst, és fehéredésig sütjük.
- Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és egy deci vízzel. Összekeverjük, ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk, és ha közben túlságosan elpárolódna a szaftja, kevés vízzel pótoljuk.
- Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zeller zöldet, és ha elkészült, forrón tálaljuk.
- 1 evőkanál olajon megpirítjuk a megmosott rizst, őrölt borssal enyhén megszórjuk és ráöntjük a húsleves lét.
- Fedő alatt lassú tűznél hagyjuk egy kicsit duzzadni, főni. Ezután a felforrósított sütőbe tesszük és ott dagad készre.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)