Ne végezzen a kukában!
Ha az idő múlásával megkeményedtek, bármelyik tésztában megállják a helyüket. Csupán annyi a dolgunk, hogy vízgőz fölött olvasszuk fel, és óvatosan keverjük a masszába.
Rántsuk ki!
Ha már azt hittük, minden különlegességet megsütöttünk, próbáljuk ki a brit sztárséf, nigella lawson receptjét. A szaloncukrot tanácsos egy éjszakára hűtőbe tenni, majd forgassuk amerikai palacsintatésztába, és bő, forró olajban süssük ki.
Mivel töltsük meg?
Ne essünk pánikba, ha elfogyott otthon a mogyorókrém a palacsintához. Az olvasztott szaloncukrot kenhetjük még kenyérre, kalácsra vagy éppen háztartási kekszre is.
Turbózzuk fel!
Dobjuk fel a hagyományos kókuszgolyót egy kis extra ünnepi édességgel, legyen az epres, csokis vagy éppen kókuszos. Vágjuk fel a szaloncukrot apró darabokra, majd kézzel dolgozzuk bele a kekszmasszába.
Vendégvárásra is mutatós
Ha ránk tör a csillapíthatatlan édesség iránti vágy, készítsünk pohárkrémet. Az üvegek aljára morzsoljunk néhány zabkekszet, szórjuk rá a felaprított cukrokat és a meggyet. Kanalazzuk rá a kemény tejszínhabbal elkevert vaníliás krémet.
Kísérletezzünk bátran
A puding mindig beválik, ha egyszerűen gyors édességet szeretnénk készíteni. Egy tálban rétegezzük a következők szerint: babapiskóta, felkarikázott banán, feldarabolt szaloncukor, majd öntsük rá a pudingot.
Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mindmegette)